data/picchanger/00.jpgdata/picchanger/01.jpgdata/picchanger/02.jpgdata/picchanger/03.jpgdata/picchanger/04.jpgdata/picchanger/05.jpgdata/picchanger/06.jpgdata/picchanger/07.jpgdata/picchanger/08.jpgdata/picchanger/09.jpgdata/picchanger/10.jpgdata/picchanger/11.jpgdata/picchanger/12.jpgdata/picchanger/13.jpgdata/picchanger/14.jpgdata/picchanger/15.jpgdata/picchanger/16.jpgdata/picchanger/17.jpgdata/picchanger/18.jpg

Közel a segítség: defibrillátor az Infoparkban

2011. július 26. 11:32

A Közép-Kelet Európa első innovációs és technológiai parkjaként ismert Infoparkban 70 vállalat közel 7000 dolgozójának nyújthat életmentő segítséget az a félautomata defibrillátor, amellyel bárki képes egy hirtelen szívmegállás esetén újraindítani az életveszélyben lévő ember szívműködését. A hirtelen szívhalál bekövetkeztét megakadályozni képes eszközt az Innomed Medical gyártotta, a készülék megnövelt telepteljesítménye biztonságos tartalékot szolgáltat minden helyzetben, használata pedig nem igényel orvosi közreműködést.

 

Bár a készülék kezelése egyszerű, hiszen magyar nyelven, hangos és szöveges utasításokat ad a segítségnyújtónak, az Infopark Property Management csapata és biztonsági őrei azért rövid oktatáson sajátították el a használatához szükséges ismereteket. A bérlők által delegált munkavállalók később hasonló oktatáson vehetnek részt.

 

A készüléket az Országos Automata Életmentő Defibrillátor (AÉD) Adatbázisban is regisztrálták, vagyis felkerült a hazai defibrillátor térképre. A közel 1000 hasonló készüléket jegyző rendszer legújabb tagja így nem csak az Infopark dolgozóinak, de a környéken tartózkodóknak is növelheti a biztonságérzetét. Ha szerencsétlenül járt embertársunk az Infopark területén mutatja a hirtelen szívmegállás tüneteit, a segítségnyújtók a kritikus percekben közeli segítséget találhatnak az Infopark C épületében.