data/picchanger/00.jpgdata/picchanger/01.jpgdata/picchanger/02.jpgdata/picchanger/03.jpgdata/picchanger/04.jpgdata/picchanger/05.jpgdata/picchanger/06.jpgdata/picchanger/07.jpgdata/picchanger/08.jpgdata/picchanger/09.jpgdata/picchanger/10.jpgdata/picchanger/11.jpgdata/picchanger/12.jpgdata/picchanger/13.jpgdata/picchanger/14.jpgdata/picchanger/15.jpgdata/picchanger/16.jpgdata/picchanger/17.jpgdata/picchanger/18.jpg

Alapkőletétel az Infoparkban

2004. április 30. 16:01

 Az Infopark sikerét és töretlen fejlődését bizonyítja az a tény, hogy 2004. április 21-én délután tartották az új C jelű épület alapkőletételi ünnepségét. Az alapkő letételekor ünnepi beszédet mondott Kiss Péter miniszter, Dr. Eckart John von Freyend, a beruházó IVG Immobilien AG igazgatóságának elnöke, Dr. Detrekői Ákos a BME rektora, az InfoPark Alapítvány elnöke, Molnár Gyula, a XI. kerület polgármestere, Láncos Ferenc, a fővállalkozó STRABAG Rt. igazgatója és Pálfy Sándor az épület tervezője.

 

Az Infopark C épülete az Építész Stúdió munkatársa, Pálfy Sándor felelős építész tervező tervei alapján épül 2.833 m2-es alapterületen. Az épület kétszintes mélygarázsában 163 férőhely van. A földfelszín feletti bruttó 15.693 m2-ből 12.700 m2 a nettó bérbe adható terület, amely 6 teljes emeletet  és egy tetőszintet jelent, amelyhez tetőterasz és tetőkert csatlakozik.

 

Az épület nagyon jól kihasználja a beépíthető trapézformájú alapterületet a keretes beépítéssel, amely két egyenes és egy tompaszögű hasábból áll. A téglahasábokat a közlekedők üvegdobozai kapcsolják össze, két részre osztva a hosszú utcahomlokzatot és átlátást biztosítva a belső udvari kertre és vízfelületre. A zöld- és vízfelületek meghatározó elemei az építészeti koncepciónak nem csak az udvaron, hanem a tetőkön is.

A téglahasábokból álló épülettömeget felül vízszintes árnyékoló lamella zárja le, változó áttörtségével folyamatos átmenetet képezve a földi- és égi, az anyagi és szellemi világ között megfelelő harmóniában és egyensúlyban.

 

Az 1.890 m2-es szintterületű emeleteken rugalmasan akár 6 bérleti egység is kialakítható a legkisebb 120 m2-től a teljes emeletnagyságig. Az épület 1,35 méteres raszterű osztása bármilyen egyterű vagy egyedi igény szerinti irodakialakítást lehetővé tesz. A belső magasság 2,85 m. Az irodák emelt álpadlózatúak, lehetővé téve a megnövekedett kábelezési igény rejtett és kényelmes kielégítését.

 

Összességében egy teljesen klimatizált A kategóriás irodaház épül fel, amelynek belső tartalmán és minőségén túl az elegáns és egyedi kialakítású homlokzat ad méltó külső megjelenést.

 

Az épület fővállalkozója az a STRABAG Rt, mely 1999-ben az Infopark első épületének létrehozatalával helyi tapasztalatokat szerzett, megadta a minőségi mércét, amelynek a C épület, a német DIN szabványnak és az IVG szigorú minőségi elvárásainak eleget téve messzemenőkig megfelel.

eye