data/picchanger/00.jpgdata/picchanger/01.jpgdata/picchanger/02.jpgdata/picchanger/03.jpgdata/picchanger/04.jpgdata/picchanger/05.jpgdata/picchanger/06.jpgdata/picchanger/07.jpgdata/picchanger/08.jpgdata/picchanger/09.jpgdata/picchanger/10.jpgdata/picchanger/11.jpgdata/picchanger/12.jpgdata/picchanger/13.jpgdata/picchanger/14.jpgdata/picchanger/15.jpgdata/picchanger/16.jpgdata/picchanger/17.jpgdata/picchanger/18.jpg

Bokrétaünnepség az Infoparkban

2004. augusztus 05. 11:44

2004. augusztus 4-én tartották az Infopark Budapest C épületének bokrétaünnepségét. Ez az esemény azt  jelzi, hogy az építkezés jó ütemben halad, a ház elérte a szerkezetkész állapotot és a tervezett időre, 2005. I negyedévétől birtokba vehetik a bérlők az Infopark Budapest legújabb épületét.

 

Az ünnepség résztvevői előtt Kay-Uwe Blandow, az IVG Hungária Kft. ügyvezető igazgatója ismertette az  épület előnyeit, magas műszaki színvonalát, rugalmas belső kialakítási lehetőségeit.

 

Vermesy Sándor, a Strabag Rt. igazgatósági tagja az igényes kivitelezés mellett az ütemezés pontos betartását emelte ki. Céljuk az, hogy a már felépített első Infopark épület mellett újabb minőségi munkával tegyék le névjegyüket.

 

Az Infopark C épülete az Építész Stúdió munkatársa, Pálfy Sándor felelős építész tervező tervei alapján épül. A földfelszín feletti bruttó 15.693 m2-ből 12.700 m2 a nettó bérbe adható terület. Ez földszintet és 6 teljes emeletet jelent, a tetőszinthez tetőterasz és tetőkert csatlakozik. Az épület kétszintes mélygarázsában 163 férőhely van.

 

A kb. 1900 m2-es szintterületű emeleteken rugalmasan, akár 6 bérleti egység is kialakítható a legkisebb 120 m2-től a teljes emeletnagyságig. Az épület 1,35 méteres raszterű osztása bármilyen egyedi igény szerinti irodakialakítást lehetővé tesz. A szabad belmagasság 2,85 m. Az irodák emelt álpadlózatúak, lehetővé téve a megnövekedett kábelezési igény rejtett és kényelmes kielégítését.

 

Az épület műszaki tartalma, szolgáltatásai már más IVG – beruházásoknál megszokott magas színvonalat képviselnek. Az irodák tervezett klimatizálási színvonala magasan a ma Magyarországon szokásos megoldások felett áll. Az építkezés során komoly kihívás volt a mélyépítés, ugyanis a kétszintes mélygarázs csak  200 méterre fekszik a Dunától. A tetőn pihenésre alkalmas un. zöldtető kerül kialakításra teraszokkal, ahova az egyedi panorámát nyújtó tetőtéri irodákból  lehet kijutni.