data/picchanger/00.jpgdata/picchanger/01.jpgdata/picchanger/02.jpgdata/picchanger/03.jpgdata/picchanger/04.jpgdata/picchanger/05.jpgdata/picchanger/06.jpgdata/picchanger/07.jpgdata/picchanger/08.jpgdata/picchanger/09.jpgdata/picchanger/10.jpgdata/picchanger/11.jpgdata/picchanger/12.jpgdata/picchanger/13.jpgdata/picchanger/14.jpgdata/picchanger/15.jpgdata/picchanger/16.jpgdata/picchanger/17.jpgdata/picchanger/18.jpg

Az NKTH az Infoparkba költözik

2005. március 23. 16:22

Elődei több évtizedes belvárosi működése után az NKTH és a KPI elköltözik jelenlegi, Szervita téren található székházából. A felújításra szoruló jelenlegi irodaház elavult technikai és egészségre káros környezete miatt döntöttek úgy, hogy új helyen folytatják munkájukat. Mérlegelve a lehetőségeket, a magas minőségi követelményeknek megfelelő, modern irodaterületet és jó parkolási lehetőséget biztosító Infoparkot választották új székhelyüknek. A első és második emeleten kibérelt 3.700 m2-es terület a számos funkcionális helyiség mellett egy 50-100 fős rugalmasan alakítható konferenciatermet is magába foglal. Az első emeleten a KPI, a második emeleten az NKTH dolgozói kapnak hamarosan helyet.

 

Az új székhely autóval és tömegközlekedési eszközökkel is könnyedén megközelíthető. Az Infopark területén található rengeteg parkolóhely megkönnyíti az autóval érkező vendégek fogadását. Megközelíthető kisebb gyaloglás után a 4-6-os villamos, a 86-os és 103-as busz segítségével is. Ezenkívül beindult az Infopark buszjárat, amely a Neumann János utcai végállomás, a Petőfi híd, budai hídfő és a Móricz Zsigmond körtér között közlekedik.

 

A korszerű irodák mellet az Infopark üzleti, közlekedési és szórakozási szolgáltatások széles skáláját is biztosítja bérlőinek. Banki és postai szolgáltatások, számítógépes szaküzlet, bérelhető konferenciaterem, a bérlők részére ingyenes vezeték nélküli Hotspot-Internet hozzáférés, trafik és étterem garantálja a bérlők igényeinek minél szélesebb kielégítését. A barátságos környezet érdekében tavasszal megkezdődik az Infopark Központi Parkjának kiépítése. Az árnyas ligetek, szökőkutak és vízfelületek hozzájáruljanak a még kellemesebb munkakörnyezet megteremtéséhez.

 

Az Infopark a Lágymányosi egyetemi negyed mellett állami tulajdonú földterületen magánberuházásban jön létre, de hosszú távú állami stratégiai célok megvalósítását szolgálja. Hozzájárul az egyetemekre épülő tudásbázis hasznosításához a megfelelő infrastruktúra és munkakörülmények biztosításával. Az új, közel 13.000 m2 bérbeadható területtel rendelkező C épületbe az NKTH-án kívül a FreeSoft és T-Systems cégekkel írták alá a szerződést eddig. A C épület sikeres átadásával a Park fejlesztése tovább folytatódik és előreláthatólag még ebben az évben megkezdődik az 16.000 m2 bérbeadó területtel rendelkező  D épület kivitelezése. A Park beruházása a már megtervezett E/F épülettel, összesen mintegy 100.000 m2 irodaterülettel zárul le, ahol több mint  4.500 dolgozónak tudnak majd munkahelyet biztosítani.