data/picchanger/00.jpgdata/picchanger/01.jpgdata/picchanger/02.jpgdata/picchanger/03.jpgdata/picchanger/04.jpgdata/picchanger/05.jpgdata/picchanger/06.jpgdata/picchanger/07.jpgdata/picchanger/08.jpgdata/picchanger/09.jpgdata/picchanger/10.jpgdata/picchanger/11.jpgdata/picchanger/12.jpgdata/picchanger/13.jpgdata/picchanger/14.jpgdata/picchanger/15.jpgdata/picchanger/16.jpgdata/picchanger/17.jpgdata/picchanger/18.jpg

Baráth Etele EU ügyekért felelős miniszter avatta fel az Infopark legújabb épületét

2005. július 14. 15:52

A Lágymányosi híd budai hídfőjénél, az IVG ingatlanfejlesztésében 7 éve kezdődőtt el az Infopark-Budapest építése. A százmillió eurós beruházás eredményeképpen Közép-Kelet- Európa első innovációs és technológiai parkja jelenleg mintegy 4.600 embernek nyújt kulturált munkahelyet, amelyek száma az Infopark további két épületének elkészültével összesen mintegy 7.600-ra bővül.

 

Az Infopark-Budapest elsősorban információ-technológiával, távközléssel, számítástechnikával foglalkozó vállalatok, valamint az itt irodát bérlő cégek számára szolgáltatásokat nyújtó vállalkozásoknak biztosít ideális környezetet. A Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem valamint az Eötvös Loránd Tudományegyetem közelsége a kutatás-fejlesztési együttműködések és a gyakorló szakemberek számára is előnyöket biztosít, hiszen az épületek bérlői így nemcsak egymás tevékenységét egészíthetik ki, szinergiában a  tudományos világgal.

 

Az Infopark területének 50 százaléka zöld felület, az első osztályú irodaházak között füves, parkos területeket alakítottak ki, medencékkel, szökőkutakkal. Az épületek klinkertéglával burkolt, természetbarát megjelenésükkel jól illeszkednek a kampusz jellegű környezethez. A bérlők és látogatóik számára parkolási lehetőséget biztosítanak az irodák alatti mélygarázsokban és a felszínen kialakított parkolóhelyek. 2005. januárjától az Infopark menetrendszerinti BKV autóbuszjárattal is megközelíthető.

 

Az Infopark célkitűzése, hogy az itt dolgozók számára a „város a városban” koncepció jegyében egyre több szolgáltatást tegyen elérhetővé a park területén. A park közepén található „I” jelzésű Központi Szolgáltató Épületben önkiszolgáló étterem és kávézó üzemel, nyáron a belső kertre nyíló terasszal. Ugyanitt található a bankfiók készpénzkiadó automatával, a számítógép-szaküzlet, a most megnyílt utazási iroda, a trafik postai szolgáltatásokkal, a tisztító és a fodrász.

 

A mai napon átadott, legújabb, „C” jelzésű épület 12.700 négyzetméternyi első osztályú irodaterülettel bővíti a park irodaállományát, amelyből jelenleg mindössze 500 m2 bérelhető. Az épület a nagyterű és cellás irodák kötetlen kombinálhatóságával, a belső kábelezést biztosító álpadlós rendszerrel, rugalmas kialakítással és gazdaságos üzemeltetéssel szolgálja a bérlők kényelmét.

 

A fejlesztés következő üteme a ’D’ elzésű épület, amelynek kivitelezése az IVG beruházói döntése után az ősszel kezdődik. Az épület a megszokott magas minőségben készül el 2007. elejére, hogy további mintegy 17.000 m2 bérbeadható területtel bővítse az Infopark kínálatát.

 

Az IVG Immobilien AG Európa egyik legnagyobb ingatlanfejlesztő-, befektető- és ingatlankezelő cége, amely a saját portfolió és harmadik fél ingatlanállományának kezelésével és projektfejlesztésekkel foglalkozik. Budapesten 1998. óta az Infopark fejlesztése mellett, mint befektetők is jelen vannak. Portfoliójukhoz műemléki épületek is tartoznak - az Andrássy út 11. és az Andrássy út 12., amelyeket a kor legmagasabb minőségi követelményeinek megfelelően újítottak fel, és jelenleg első osztályú irodaházként hasznosítanak.

 

Az Infoparkról további információkat talál a park hivatalos honlapján, a www.infopark-budapest.hu címen.

 

 

Infopark-Budapest ’C’ épület

12.700 m2 első osztályú iroda

Tervező: az Építész Stúdió Pálfy Sándor vezette csoportja,

Kivitelező: a Strabag Rt.

Az irodaterületeket a következő neves bérlők kötötték le: 

FreeSoft Rt.

Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal, Kutatás-fejlesztési Pályázati és Kutatáshasznosítási Iroda, 

Nissan Sales Central & Eastern Europe Kft.

T-Systems Hungary Kft

Lite International Kft.

 

A fejlesztés következő üteme:

’D’ épület,

Bérbeadható terület: 17.000 m2

Várható átadás: 2007. eleje.