data/picchanger/00.jpgdata/picchanger/01.jpgdata/picchanger/02.jpgdata/picchanger/03.jpgdata/picchanger/04.jpgdata/picchanger/05.jpgdata/picchanger/06.jpgdata/picchanger/07.jpgdata/picchanger/08.jpgdata/picchanger/09.jpgdata/picchanger/10.jpgdata/picchanger/11.jpgdata/picchanger/12.jpgdata/picchanger/13.jpgdata/picchanger/14.jpgdata/picchanger/15.jpgdata/picchanger/16.jpgdata/picchanger/17.jpgdata/picchanger/18.jpg

Gábor Dénes emléktábla avatás az Infoparkban

2005. október 04. 14:33

Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter, Demszky Gábor Főpolgármester, Molnár Gyula XI. kerületi polgármester és Jamrik Péter a Gábor Dénes díjat kezelő Novofer Alapítvány vezérigazgatója  avatta fel Gábor Dénes Nobel-díjas tudós emléktábláját az Infopark nyáron átadott új épületének falán.
A Kampfl József szobrászművész által készített emléktábla azt az új belső utcát jelöli ki, amely  Budapesten először itt viseli a világhírű tudós nevét.

 

Az emléktáblát a Novofer Alapítvány, az Informatikai és Technológiai Innovációs Park Rt és az Infopark német beruházójával alapított vegyes vállalat az Infopark Fejlesztési
Rt állíttatta.

 

Az Infoparkban 2003-ban felavatott Neumann János szobor, a környező utcák magyar tudósokról megemlékező nevei jól jellemzik azt az innovatív szellemet és üzleti légkört, amelyben Gábor Dénes munkásságának és útmutatásának megtestesítéseként is az Infopark cégei a szomszédos egyetemekkel együttműködve a napi munkájukat végzi.

A működő magyar Szilícium-völgy elsősorban az informatika, a telekommunikáció, a software-fejlesztés legjobb cégeinek high-tech központja, ahol a multinacionális IBM,  Hewlett-Packard,  Magyar Telekom Innovációs Központ, T-Online, Panasonic, Maxell, Epson, Daewoo, Satyam, Számalk Kereskedőház Rt, Sanyo Electric mellett olyan fiatal, innovatív cégek is székhelyre találtak, mint a Sense/Net, Search-Lab,Exact Software, Alerant,  Alvicom, Geomagic, Winsdom és a Quattrosoft.
A Gábor Dénes emléktábláját viselő épületbe a nyáron költözött be a FreeSoft, T-Systems, Nissan Europe, Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal és a Kutatás-fejlesztési Pályázati és Kutatáshasznosítási Iroda.  Az épület előtt egy újabb hangulatos belső park került kialakításra, ligetes zöldterülettel és szökőkutas medencével.

Mivel az új épület gyors bérbeadása mellett a meglevő épületek is gyakorlatilag megteltek, az ősszel kezdődik el a következő, „D” jelű épület kivitelezése, amelynek elkészültével 2007 első felében állnak további irodaterületek rendelkezésre.

Az Infopark beruházója az IVG Immobilien AG, amely ingatlanfejlesztőként 16 Milliárd Euró ingatlanvagyont kezel és fejleszt, amelynek súlypontjai az irodaházak és logisztikai területek, számos üzleti parkkal Európa kulcsfontosságú fővárosaiban és növekedési központjaiban, így Budapesten is.

A német beruházó 1 millió márkás adományával megalapított InfoPark Alapítvány eddigi pályázataival járult hozzá a szomszédos egyetemek és az Infopark cégeinek innovatív tevékenységéhez, forrásokat biztosítva a kutatások üzleti megvalósításához.

Az Infopark ideális hely olyan cégek számára, melyeknek fontos az egyetemek közelsége, a fiatalos légkör, a korszerű épített környezet, a jó parkolási lehetőség és a munkahelyet övező, igényesen kialakított park.

 

eye