data/picchanger/00.jpgdata/picchanger/01.jpgdata/picchanger/02.jpgdata/picchanger/03.jpgdata/picchanger/04.jpgdata/picchanger/05.jpgdata/picchanger/06.jpgdata/picchanger/07.jpgdata/picchanger/08.jpgdata/picchanger/09.jpgdata/picchanger/10.jpgdata/picchanger/11.jpgdata/picchanger/12.jpgdata/picchanger/13.jpgdata/picchanger/14.jpgdata/picchanger/15.jpgdata/picchanger/16.jpgdata/picchanger/17.jpgdata/picchanger/18.jpg

Neumann Konferencia az Infoparkban

2005. december 15. 09:54

Csepeli György, az IHM politikai államtitkára koszorúzta meg Neumann János 2003-ban felállított szobrát az Infoparkban, majd egy hagyományteremtő szakmai konferenciára került sor számos meghívott érdeklődő részvételével.

 

A Neumann Konferencián Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter fővédnökségével Csepeli György államtitkár mellett a társadalmi kérdések panelben Alföldi István vezetésével Dr.Bakonyi Péter, Z.Karvalics László és Dr.Lőrincz András tartott előadást, míg az infokommunikációs blokkban Dr.Detrekői Ákos vezette be Balogh Tamás és Dr. Magyar Gábor előadásait.

 

A védnökök és szervezők között azok a szervezetek vettek részt, akik elhatározták, hogy a neumanni életműnek azzal lehet a legméltóbban adózni, hogy a magyar informatika aktuális kérdéseiről évenként rendszeresen szakmai konferenciát rendeznek. A szobor állításában kezdeményező IHM, NJSZT és Infopark Fejlesztési Rt. mellett a két szomszédos egyetem a BME és ELTE, valamint az Infoparkban működő Magyar Telekom Innovációs Központ munkatársai olyan programot állítottak össze „Jelen és jövő, szakma és társadalom!” mottóval, amelyben a kutatás mellett a gyakorlati és üzleti kérdések is hangsúlyt kapnak.

 

Az Infoparkban 1999-ben Neumann Jánosról Magyarországon először elnevezett utca, a 2003-ban felavatott Neumann szobor, az idén októberben leleplezett Gábor Dénes emléktábla és a nevét viselő új utca, a környező utcák magyar tudósokról megemlékező neveivel együtt jól jellemzik azt az innovatív szellemet és gyümölcsöző üzleti légkört, amelyben az Infopark cégei a szomszédos egyetemekkel együttműködve a napi munkájukat végzik.

 

A Gábor Dénes emléktábláját viselő „C” épületbe a nyáron költözött be a FreeSoft, T-Systems, Nissan Europe, Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal és a Kutatás-fejlesztési Pályázati és Kutatáshasznosítási Iroda.  Az épület előtt egy újabb hangulatos belső park került kialakításra, ligetes zöldterülettel, szökőkutakkal.

 

Mivel az új épület gyors bérbeadása mellett a meglevő épületek is gyakorlatilag megteltek, 2005. december 6-án elkezdődött a hatodik, „D” jelű irodaépület kivitelezése, amelynek elkészültével 2007 első felében további ca. 17000 m2 bérelhető irodaterület áll az érdeklődők rendelkezésre.

 

Az Infopark beruházója a német IVG Immobilien AG, amely ingatlanfejlesztőként 16 Milliárd Euró ingatlanvagyont kezel több európai nagyvárosban, 1 millió márkás adományával járult hozzá az InfoPark Alapítvány működéséhez, amelynek támogatásához remélhetően az Infopark sikeres cégei is csatlakoznak. Az alapítvány eddigi pályázataival sikeresen hozzájárult ahhoz, hogy a szomszédos egyetemek és az Infopark fiatal cégei forrásokat kapjanak kutatásaik üzleti megvalósításához.

 

Az Infopark ideális hely olyan cégek számára, melyeknek fontos az egyetemek közelsége, a fiatalos légkör, a korszerű épített környezet, a jó parkolási lehetőség és a munkahelyet övező, igényesen kialakított park.

eye