data/picchanger/00.jpgdata/picchanger/01.jpgdata/picchanger/02.jpgdata/picchanger/03.jpgdata/picchanger/04.jpgdata/picchanger/05.jpgdata/picchanger/06.jpgdata/picchanger/07.jpgdata/picchanger/08.jpgdata/picchanger/09.jpgdata/picchanger/10.jpgdata/picchanger/11.jpgdata/picchanger/12.jpgdata/picchanger/13.jpgdata/picchanger/14.jpgdata/picchanger/15.jpgdata/picchanger/16.jpgdata/picchanger/17.jpgdata/picchanger/18.jpg

Sikeres bérbeadások az IVG budapesti projektjeiben

2005. február 04. 10:13

A bonni székhelyű IVG magyarországi képviselete sikeresen zárta az elmúlt esztendőt az érdekeltségébe tartozó projektek fejlesztésével és az összportfólió 90 %-át meghaladó bérbeadásával, de a legutóbbi szerződéskötések alapján a 2005 is biztatóan indul.

 

Az Andrássy úti Krausz-palota lényegében teljesen telített, legnagyobb bérlői az ITD Hungary Kht. és a Budapest Bank Rt.

 

Az Andrássy út 11-ben az épület irodarészét 7 évre a neves ügyvédi iroda a  Réczicza White & Case, míg a földszinti üzletrészt teljes egészében a Biogate vette bérbe.

 

Az IVG fő budapesti fejlesztése az Infopark, ahol az I és B jelű épületekben lassan nem marad kiadható iroda, mivel az utóbbi időben számos új bérleti szerződés született. A legutóbbi idők bérbeadásaiból kiemelhető a Mazda és Winsdom jelentős bővülése, az Epson, a Legrand, a Sanyo Electric, a Daewoo, az IT Line, az indiai Satyam és a Bilfinger-Berger német cég szerződése. Az OTP bankfiók és a Vándor Computer szolgáltatásai mellett év elején megkezdte működését az Infopark trafikja, ahol február 15-től beindul a postai szolgáltatás is. Az I épületben található kávézóban és az emeleti bérelhető konferenciateremben ingyenes Internet Hotspot hozzáférés áll tisztelt bérlőink rendelkezésére.

 

Jó ütemben halad az új, C jelű irodaház építkezése, amelynek korszerű irodáira folyamatos igény mutatkozik. Megtörtént az első jelentős szerződéskötés a FreeSoft céggel. Az 1990-ben alakult dinamikusan fejlődő magyar magáncég a tőzsdei bevezetés után további forrásokhoz jutva sikeres akvizíciót folytat és bővül. A FreeSoft  márciustól költözik át új irodájába az Infopark C épületébe mintegy 1.400 négyzetméterre.

 

Mivel más neves IT cégek és szervezetek is érdeklődnek az új épület iránt, az előrehaladott tárgyalásoktól függően az év közepére befejeződhet a teljes kiépítés, amely maga után vonhatja a következő épület beruházásának indítását.

 

Az Infopark központjában a beruházó tavasszal egy újabb parkot alakít ki, ahol árnyas ligetek, szökőkutak és vízmedence szolgálja a kellemes klímát és a kulturált munkakörnyezetet.

 

Az Infopark könnyű megközelíthetőségéhez nagyban hozzájárul az Infopark busz, amely a BKV szerződéses járatként közlekedik a Neumann János utcai végállomás és a Móricz Zsigmond körtér között a Petőfi híd Budai-hídfő érintésével.

 

Az Infoparkot elsősorban azok a cégek keresik, akik a minőségi irodaépületek mellett értékelik az innovativ, fiatalos légkört, az egyetemek közelségét, a valódi természetes környezetet és a jó parkolási és közlekedési lehetőségeket.