data/picchanger/00.jpgdata/picchanger/01.jpgdata/picchanger/02.jpgdata/picchanger/03.jpgdata/picchanger/04.jpgdata/picchanger/05.jpgdata/picchanger/06.jpgdata/picchanger/07.jpgdata/picchanger/08.jpgdata/picchanger/09.jpgdata/picchanger/10.jpgdata/picchanger/11.jpgdata/picchanger/12.jpgdata/picchanger/13.jpgdata/picchanger/14.jpgdata/picchanger/15.jpgdata/picchanger/16.jpgdata/picchanger/17.jpgdata/picchanger/18.jpg

Új bérlők az Infoparkban: T-Systems és FreeSoft

2005. március 04. 13:30

Hazai és nemzetközi vállalkozások kötnek új bérleti szerződéseket, hogy beköltözzenek az Infoparkba, a Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem szomszédságában elhelyezkedő modern tudományos és technológiai parkba. 

 

A bonni székhelyű IVG Immobilien AG magyarországi képviselete 2005-ben 6.800 m2 irodaterületet adott bérbe. Az új bérlők között említhetjük a Sanyo Electric, az IT Line, az indiai Satyam, a Számalk Kereskedőház Rt.  és a német Bilfinger-Berger cégeket.

 

Különösen nagy lépésnek bizonyult az új, közel 13.000 m2 bérbeadható területtel rendelkező C épület megépítése. Az első szerződést a FreeSoft céggel írták alá, amely 1.400 m2-es új irodáját áprilisban foglalja el.

 

A legnagyobb előszerződést a magyar IT–Outsourcing és rendszerintegrációs piac egyik legjelentősebb képviselőjével a T-Systems céggel írták alá. A T-Systems áprilistól költözik át mostani székhelyéről a Lurdy Házból új, kb. 3.500 m2-es irodájába. A szolgáltató részlegeiket is áttelepítik. Az IT óriás az Infopark üzleti- és IT-park jellege, valamint a DT-Com már betelepült további leányvállalatai, az Axelero és a Matáv miatt döntött az Infopark mellett. A high-tech környezet, a jó parkolási lehetőségek és természetesen a magas minőségi követelményeknek megfelelő, modern irodaterületek is a T-Systems elvárásai közé tartoztak, mely kritériumoknak az Infopark messzemenően megfelelt.

 

A korszerű irodák mellet az Infopark bérlőinek különböző szolgáltatásokat is nyújt, mint az OTP bankfiók, a Vándor számítógépes szaküzlet, egy bérelhető konferenciaterem, a postai szolgáltatásokat is nyújtó trafik, a bérlők részére ingyenes vezeték nélküli Hotspot-Internet hozzáférés az I épület kávézójában és a bérelhető tárgyalóban.  Tavasszal megkezdődik az Infopark Központi Parkjának kiépítése, hogy az árnyas ligetek, szökőkutak és vízfelületek hozzájáruljanak a még kellemesebb munkakörnyezet megteremtéséhez. Beindult az Infopark buszjárat, mely a Neumann János utcai végállomás és a Móricz Zsigmond körtér között közlekedik.

 

A C épület sikeres átadásával a Park fejlesztése tovább folytatódik és előreláthatólag még ebben az évben megkezdődik az 16.000 m2 bérbeadó területtel rendelkező  D épület kivitelezése. A Park beruházása a  már megtervezett  E/F épülettel, összesen mintegy 100.000 m2 irodaterülettel zárul le, ahol több mint  4.500 dolgozónak tudnak majd munkahelyet biztosítani.  

 

Az Infopark már meglévő bérlői között olyan neves cégeket üdvözölhetünk, mint az Axelero, a Hewlett-Packard, az IBM, a Matáv és áprilistól a T-Systems.

 

Az Infopark tulajdonosa és fejlesztője a tőzsdén jegyzett német IVG Immobilien AG. A német MDax tőzsdén is jegyezett IVG Immobilien AG 16 milliárd euró értékű ingatlan portfoliót kezel portfolió management, projektfejlesztések és ingatlanalapok formájában. Az IVG beruházásai elsősorban Európa jelentős metropoliszaiban és növekedési központjaiban elhelyezkedő irodaingatlanokra és üzleti parkokra koncentrálódnak.