data/picchanger/00.jpgdata/picchanger/01.jpgdata/picchanger/02.jpgdata/picchanger/03.jpgdata/picchanger/04.jpgdata/picchanger/05.jpgdata/picchanger/06.jpgdata/picchanger/07.jpgdata/picchanger/08.jpgdata/picchanger/09.jpgdata/picchanger/10.jpgdata/picchanger/11.jpgdata/picchanger/12.jpgdata/picchanger/13.jpgdata/picchanger/14.jpgdata/picchanger/15.jpgdata/picchanger/16.jpgdata/picchanger/17.jpgdata/picchanger/18.jpg

Kóka János gazdasági miniszter tette le az Infopark D épületének alapkövét 2006. május 31-én

2006. május 31. 15:49

Az Infopark Budapest fejlesztése tovább folytatódik, és újabb épülettel gyarapszik az első működő közép-európai technológiai és innovációs park.

 

2006. május 31-én Kóka János miniszter az Infopark immáron hatodik, D jelű épületének alapkövét helyezte el. Az ünnepségen beszédet mondott még Molnár Gyula, XI. kerületi polgármester és Prof. Dr. Klinghammer István, az ELTE – az Infopark partnere - rektora

Az ünnepség keretében Dr. Eckart John von Freyendet, az IVG Immobilien AG, az Infopark német beruházója elnökét a Magyar Gazdaságért díjjal tüntették ki, mellyel az európai szintű Infopark megvalósulása érdekében történő személyes közreműködését ismerte el a magyar állam.

 

Az IVG a budapesti ingatlanpiac dinamikus fejlődésére alapozva és az Infopark eddig elkészült épületeinek sikeres eladása után döntött a fejlesztés gyors folytatásáról. Az új ingatlanfejlesztés értéke cca. 34 millió Euró. A 6 emeletes épület 17.500 m2 bérbeadó irodaterületet és 352 gépkocsi befogadására alkalmas mélygarázst kínál az érdeklődőknek. 

 

Az új épület formájában és építészeti elgondolásában a lehető legharmonikusabban illeszkedik az Infopark eddigi arculatához, és modern klinkertégla-üveg-fém-jegyeivel az Infopark egységes campus-karakterét új építészeti megoldásokkal gazdagítja.

A homlokzat horizontális tagozódásának szigorúbb egységét a markáns, 3 emeletmagasságba nyúló, impozáns bejárati előtér továbbá az épület egészén ritmusosan elhelyezett két emelet magasságú loggiák törik meg. A modern irodaház földszinttől számított hatodik szintjét egy teraszos, beugró tetőtér zárja le. Innen és a tetőn kialakításra kerülő party-teraszról kiváló kilátás nyílik a budai hegyekre és a Dunára.

 

Az Infopark legújabb és legnagyobb épülete  a megszokott 1A minőséget képviselve minden igényt kielégítő technikai felszereltséggel, átgondolt rugalmas  kialakítással és a későbbi gazdaságos üzemeltetést biztosító műszaki megoldásokkal  áll a jövendő igényes bérlők rendelkezésére.

 

Az IVG Immobilien AG egy ingatlanokkal foglalkozó európai befektetési társaság, mely 18,5 milliárd Euró értékű ingatlanvagyont kezel portfoliómenedzselés, ingatlanfejlesztés és ingatlan-befektetési alapok üzletágban. Befektetéseit irodaépületekre és logisztikai ingatlanokra koncentrálja Európa jelentős nagyvárosaiban és fejlődő gazdaságú területein. Az IVG évi átlagos cca. 3 milliárd eurós tranzakcióival sikeresen használja ki a piac adta lehetőségeket, mellyel így kedvezően magas hozamokat ér el.