data/picchanger/00.jpgdata/picchanger/01.jpgdata/picchanger/02.jpgdata/picchanger/03.jpgdata/picchanger/04.jpgdata/picchanger/05.jpgdata/picchanger/06.jpgdata/picchanger/07.jpgdata/picchanger/08.jpgdata/picchanger/09.jpgdata/picchanger/10.jpgdata/picchanger/11.jpgdata/picchanger/12.jpgdata/picchanger/13.jpgdata/picchanger/14.jpgdata/picchanger/15.jpgdata/picchanger/16.jpgdata/picchanger/17.jpgdata/picchanger/18.jpg

Újabb díjjal ismerték el az Infopark fejlesztését

2006. február 06. 13:40

Hatodik alkalommal adták át az „Év ingatlanosa” díjat, amelyet az Ingatlan és Befektetés szaklap alapított. Az elismerést három kategóriában osztják ki, a gazdasági és ingatlanos szakújságírók szavazatai alapján.

 

2005-ban a szakújságírók az „Év ingatlanos személyiségének” Ehud Amirt, az Autóker Holding elnök-vezérigazgatóját választották, a második legtöbb voksot ebben a kategóriában Futó Péter, a Futureál Rt. Elnöke, míg a harmadik helyet Csák Attila, a svájci-magyar érdekeltségű Immo-Rohr Kft. ügyvezetője  kapta.

 

Az „Év építésze” kategória győztese Finta József Ybl-, Kossuth- és Pro Urbe díjas építész lett.A második legtöbb szavazatot Zoboki Gábor , a harmadik legtöbb vokssal járó elismerést Alföldi György építész a Rév 8 Józsefvárosi Városrehabilitációs és Fejlesztési Rt. Vezérigazgatója kapta.

 

Az „Év ingatlanprojektje” kategóriában a  legtöbb voksot az Infopark C épülete kapta, amelynek a díjazásával a szakújságírók a több ütemben megvalósuló fejlesztés egészét is elismerték.

 Gróf Imre, az Infopark Fejlesztési Rt elnöke a szobrocska átvételekor a köszönetnyilvánítások után bejelentette, a hamburgi illetőségű HGA Capital egy nagyobb csomag részeként éppen a napokban vásárolta meg az IVG portfóliót mintegy 100 millió euróért.

 

A második legtöbb szavazatot kapta a XVIII. században épített balatonfüredi Horváth Villa, amelyet a Dunántúl legjelentősebb copf stílusú épületemlékeként tartanak számon.

Harmadik díjat nyert az Alexandra Könyvkiadó 2200 négyzetméteres Könyvesháza, amely tavaly nyílt meg a fővárosi Nyugati téren.

 

Az Infopark fejlesztése az IVG részéről tovább folytatódik. Decemberben kezdődtek a következő D jelű épület földmunkái. A 2007 első felében elkészülő épület újabb 17.700 m2 bérbeadható területet kínál, folytatva az Infopark épületeinek minőségi tradícióit.