data/picchanger/00.jpgdata/picchanger/01.jpgdata/picchanger/02.jpgdata/picchanger/03.jpgdata/picchanger/04.jpgdata/picchanger/05.jpgdata/picchanger/06.jpgdata/picchanger/07.jpgdata/picchanger/08.jpgdata/picchanger/09.jpgdata/picchanger/10.jpgdata/picchanger/11.jpgdata/picchanger/12.jpgdata/picchanger/13.jpgdata/picchanger/14.jpgdata/picchanger/15.jpgdata/picchanger/16.jpgdata/picchanger/17.jpgdata/picchanger/18.jpg

Az Infopark D épületének 63 %-a átadás előtt kiadva!

2007. március 01. 15:52

Az Infopark új, négy szárnyból álló épülete szintenként átlagosan 2.500 m2 irodaterületet kínál. Az irodák a piacon megszokottnál nagyobb belmagassággal épülnek, és műszaki megoldások területén kiemelkedő színvonalat képviselnek. Az Infopark irodaházaitól megszokott felszereltségen túl, a D épület további egyedi jellemzőkkel áll a bérlők szolgálatában. A nyári melegben a napvédelemről speciális üvegezés és belső árnyékoló gondoskodik és a légkondicionálás a kinti hőmérséklethez viszonyított akár 10 fokkal képes csökkenteni az irodák hőmérsékletét, miközben az irodákban mindenki a saját igénye alapján állíthatja be kívánt hőfokot. A jellemzően 13 méteres épületmélységből adódóan az irodák természetes megvilágítása kiváló.

 

A tervezők a bérlő cégek által nagyra értékelt tetőteraszokról is gondoskodtak, amelyekről csodálatos panoráma nyílik a városra és a Dunára, de gondoltak a raktározási igények kielégítésére is. A D épület alatt háromszintes mélygarázs húzódik. Az irodaszintek közötti gyors és kellemes átjárást 7 darab, egyenként 13 személyes panorámalifttel oldották meg.

A D épület az Infopark – amely a térképeken már önálló városrészként szerepel - hatodik épülete, amely a bokrétaavató ünnepség időpontjára 40%-os bérbeadottsággal büsz

kélkedhet.

 

Bérleti szerződést írt alá a D épületben az Infopark elsők között beköltözött jelentős bérlő cége, a T csoporthoz tartozó T-Online.  A vezető adatátviteli szolgáltató több mint két szintet foglal majd el 5.500 m2-es irodáját az új épületben.

Kétszintes, 1.000 négyzetméteres éttermet, amelyhez a földszinten szabadtéri - a parkosított belső kertre néző - teraszt is létesítenek, a PQS Plural üzemelteti majd.

Barátságos, kellemes környezetet tervez kialakítani vásárlói számára a földszinten a Libri Könyváruház. Az új áruház 250 négyzetméteres területen várja olvasóit várhatóan már az iskolakezdést megelőző hónapban.

 

Az Infopark igyekezete a bérlők magas színvonalú kiszolgálására számos cég esetében bizonyult eredményesnek. A bérlők bővülés, terjeszkedés alkalmával a park területén keresnek új megoldást irodaigényeik kielégítésére. A bérlők, a kezdetekben megfogalmazott irányelveknek megfelelően jellemzően a számítástechnika és telekommunikáció, a tudomány, a technológia területeiről illetve a kapcsolódó szolgáltatásokat nyújtó cégek köréből kerülnek ki, de a fejlesztő más innovatív cégek jelentkezését is szívesen várja. Mára elmondhatjuk, hogy az Infopark területén rendelkezésre álló számos szolgáltatást a bérlők értékelik, hiszen a mindennapjaikat teszik kellemesebbé. Itt említhetjük a parkosított kertet, a vizes medencéket, a tavat, a hangulatos kávézókat, a szendvicsezőt, az önkiszolgáló éttermet, a számítástechnikai boltot, az utazási- és programszervező irodát, a postát, a tisztítót és természetesen a parkot körüljáró BKV Infopark buszjáratot. Az Infoparkban a beépített és a parkosított területek aránya 50-50%.

 

A D épület március 1.-én tartandó bokrétaavató ünnepség keretében az Infopark Alapítvány nevében Dr. Hudecz Ferenc rektor, az alapítvány kuratóriumának társelnöke díjakat ad át az “Infopark ösztöndíj diplomamunkáért és doktori munkáért” pályázat három nyertesének. A pályázók olyan végzős hallgatók és kiegészítő tanulmányokat folytató (doktorandusz) utolsó éves hallgatók, akik az adott évben, illetve az  Infopark ösztöndíj meghirdetése előtti évben eredményesen védték meg a diplomájukat, illetve doktori munkájukat. A pályázatok elbírálása során előnyt élveztek azon vállalkozói szemléletű pályaművek, melyek spin-off vállalkozások megalakításának lehetőségét hordozzák magukban. Az InfoPark Alapítvány létrehozásához az IVG 1 millió DM-es adományával járult hozzá, azzal a céllal, hogy az Infopark megvalósulási céljait figyelembe véve, kiemelten a társadalom és a gazdaság fejlődését elősegítő, a tudomány és a gazdaság közötti kapcsolatrendszer elősegítését szolgáló alkalmazott kutatás-fejlesztési tevékenységet, illetve annak hasznosítását támogassa.

 

Az Infopark Budapest Közép- és Kelet-Európa első tudományos-, technológiai és innovációs parkja, amely a Lágymányosi híd közvetlen közelségében a XI kerületben, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és az Eötvös Loránd Tudományegyetem új épületszárnya mellett található. Az építkezés befejeztével a tervek szerint park összes bérelhető területe mintegy 100.000 m2 lesz, ebből már kb. 65.000 m2 megépült.

 

Az Infopark Budapest ingatlanfejlesztője az IVG Hungária Kft, az IVG Immobilien AG magyarországi leányvállalata. Az IVG Immobilien AG egy európai ingatlanbefektetési társaság, amely összesen mintegy 18 milliárd Euró értékű ingatlanvagyont kezel portfoliómenedzsment, ingatlanfejlesztés, ingatlan alapok és speciális üzemanyag-tárolás üzletágakban. Befektetései Európa nagyvárosaiban iroda célú ingatlanokra összpontosulnak. Az IVG sikeresen használja helyi képviseleteit a piaci lehetőségek sikeres kihasználása érdekében, hogy befektetői részére vonzó hasznot realizáljon.