data/picchanger/00.jpgdata/picchanger/01.jpgdata/picchanger/02.jpgdata/picchanger/03.jpgdata/picchanger/04.jpgdata/picchanger/05.jpgdata/picchanger/06.jpgdata/picchanger/07.jpgdata/picchanger/08.jpgdata/picchanger/09.jpgdata/picchanger/10.jpgdata/picchanger/11.jpgdata/picchanger/12.jpgdata/picchanger/13.jpgdata/picchanger/14.jpgdata/picchanger/15.jpgdata/picchanger/16.jpgdata/picchanger/17.jpgdata/picchanger/18.jpg

Elkészült a D épület: 80% kiadva

2007. október 08. 11:17

A négy szárnyból álló D épületet a Lágymányosi hídon áthaladók monumentális, erőt sugárzó, mégis könnyed acél és üveg irodaháznak láthatják. A park irányába az Infoparkban megszokott kampusz-hangulatba jól illeszkedő klinkertéglás, teraszokkal tűzdelt emberbarát irodaház tekint. Különleges építészeti megoldásként a két, elsőre ellentmondásosnak ható homlokzat egy leginkább hajóorrhoz fogható hegyesszögben csúcsosodik, így teljes a harmónia, amit a legújabb, 18.400 négyzetméternyi, első osztály fölötti kategóriát megtestesítő irodát kínáló építészeti alkotás sugároz.

 

A néhány napja aláírt megállapodások alapján két új bérlő cégről mondhatjuk el, hogy a D épület mellett tette le voksát. 600  m2 irodát bérel a Semcon svéd szoftverfejlesztő vállalat, amely a frissen alapított magyar leányvállalatának első irodáját nyitja meg az Infoparkban. A cég jellemzően a mobil-kommunikáció és az autóipar számára nyújt megoldásokat, és dinamikus bővülést ütemezett be Magyarországon. A vezetőség számít arra, hogy az év végéig nem kevesebb, mint 100%-kal növeli bérleményét, ezért bérleti opciót igényelt további 600 négyzetméterre. Az anyacég saját ingatlanszakértőt foglalkoztat, aki személyesen vizsgálta meg a budapesti irodabérlési lehetőségeket és találta Infopark kínálatát a legmegfelelőbbnek.

 

2008. legelején költözik a D épületbe a Lufthansa Systems, és foglalja majd el a teljes harmadik emeletet. Az összesen mintegy 2.500 négyzetméternyi elsőosztályú irodaterületen a vállalat új informatikai üzemeltető központját hozzák létre, ahonnan a Lufthansa Systems informatikai rendszerének napi működését koordinálják majd.

 

A D épület korábban leszerződött lakói között említhetjük a több, mint 7500 m2-es irodájába nemrég beköltözött T-Online-t, valamint az Alput és a DNS cégeket. A központi recepciós   térből nyílik a kialakítás finisében levő kétszintes, elegánsan trendi, minimál stílusú PQS Plural étterem, ahol a napi étkeztetésen túl a"la carte felszolgálás és egy külön rendezvényterem is várja a bérlőket, valamint a már jelenleg is működő Libri könyvesbolt, ahol mindenki találhat magának szakkönyvet vagy kedvére való olvasmányt.

 

Hogy miért választják a bérlők az Infoparkot? Ha a leggyakrabban elhangzott érveket kellene felsorolni, amelyek a D épület rekord gyorsaságú bérbeadását eredményezhette, Knauer Zsófia, az IVG Hungária értékesítési és marketing vezetője a következőket mondta: „Összesítve azt, amit a bérleti tárgyalások alkalmával a partnerektől tanultam, az elsőosztályú irodákkal szemben támasztott elvárásokon túl, a bérlők nagy része bonusz pontként értékelte az inspiráló parkosított környezetet, a technikai felszereltséget, és az Infoparkban elérhető szolgáltatásokat – hogy egyszerűen lesétálhat valamelyik étterembe, kávézóba, postára, fodrászhoz vagy veheti igénybe az egyéb szolgáltatásokat.”

 

Az Infopark Budapest Közép- és Kelet-Európa első tudományos-, technológiai és innovációs parkja, amely a Lágymányosi híd mellett, a XI. kerületben, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és az Eötvös Loránd Tudományegyetem új épületszárnya mellett található. Az építkezés befejeztével a tervek szerint park összes bérelhető területe mintegy 100.000 m2 lesz, ebből már kb. 83.000 m2 megépült. A D épület sikeres bérbeadását követően, a közeljövőben kezdődik az utolsó, E jelzésű irodaház építése.

 

Az Infoparkról bővebben a www.infopark-budapest.hu oldalon tájékozódhat

 

Az IVG Immobilien AG egy európai ingatlan befektető társaság, amely jelenleg több, mint 19 milliárd euró értékű ingatlanvagyont kezel, befektetés, fejlesztés, alapok és csarnokok üzletágakban. Befektetéseit jelentős európai városokban található iroda-ingatlanokra fordítja. Az IVG saját képviseleti hálózatán keresztül deríti fel sikeresen a helyi piaci lehetőségeket,  így eredményez befektetői számára vonzó megtérülést.

Az IVG Hungária legjelentősebb budapesti ingatlanfejlesztése az Infopark, de néhány  további felújítás is – például az Andrássy út 12 - a cég nevéhez fűződik. Jelenleg is futó, illetve előkészületben lévő fejlesztési projektek az Infopark E épület mellett, a StefániaPark a Városligetben és a RiverPark a pesti Dunaparton.

Az IVG-ről bővebben a www.ivg.de és www.ivg.hu oldalakon olvashat.