data/picchanger/00.jpgdata/picchanger/01.jpgdata/picchanger/02.jpgdata/picchanger/03.jpgdata/picchanger/04.jpgdata/picchanger/05.jpgdata/picchanger/06.jpgdata/picchanger/07.jpgdata/picchanger/08.jpgdata/picchanger/09.jpgdata/picchanger/10.jpgdata/picchanger/11.jpgdata/picchanger/12.jpgdata/picchanger/13.jpgdata/picchanger/14.jpgdata/picchanger/15.jpgdata/picchanger/16.jpgdata/picchanger/17.jpgdata/picchanger/18.jpg

Megkezdődött az Infopark utolsó fázisának építése

2008. január 28. 16:32

 

Megkezdődtek az Infopark utolsó fázisaként felépülő „E” jelű irodaház földmunkái az Infoparkban. Újbudán, a Lágymányosi híd budai hídfője és az egyetemi épületek között elhelyezkedő modern irodapark mindösszesen kb. 100.000 m2 bérelhető irodaterületet kínál majd az „E” épülettel együtt, amelynek átadása 2009 III. negyedévében történik meg. Az Infopark nemcsak az informatika, a telekommunikáció és a software fejlesztés képviselőinek innovatív központja, más tevékenységű cégek is előszeretettel választják ezt a helyszínt.  Többek között a Magyar Telekom, az IBM, a Lufthansa Systems, a Hewlett-Packard és a  DBH Business Services és más vezető cégek is székhelyre találtak itt.

 

Az „E” épület látványos üvegfelületekkel tagolt, klinkertégla homlokzattal illeszkedik majd az 50% zöldterülettel büszkélkedő irodapark már működő épületei közé. Az irodaházat jellegzetessé a két különböző magasságú épületrész varázsolja majd, amely tökéletesen alkalmassá teszi akár több nagyvállalat székházának befogadására is. Az Infoparkban az IVG-től már megismert kiemelkedő műszaki színvonal és irodakialakítási hatékonyság mellett a Dunára és a Citadellára néző panorámateraszok, belső kert és kávézó egészíti ki az épület kényelmi szolgáltatásait. Az Infopark „E” épületét a Kertész Építész Stúdió tervezte, a mélyépítési munkákat a PORR Építési Kft. végzi.

 

„10 éves Budapesti jelenlét után az IVG számára mérföldkő lesz az Infopark fejlesztésének befejezése. Ez a terület egy rendkívül sikeres, presztízsértékű irodalokációvá vált az elmúlt évek során, amit nemcsak a házak kiemelkedő bérbeadottsági szintje igazol, hanem több elismerő díj is: a „C” és a „D” épület „Legjobb irodaház fejlesztés” díjat kapott átadásának évében, a „D” épület pedig nemrégiben elnyerte Budapest építészeti nívódíját. Itt már csupán 2000 m2 bérebadó irodaterület áll rendelkezésre. Partnereinknek biztonsággal ígérhetem, hogy a most épülő 15,500 m2 bérelhető területet kínáló „E” jelű irodaház méltó folytatása lesz az Infopark sikertörténetének. Emellett további budapesti helyszíneken is folynak fejlesztéseink: a RiverPark és a StefániaPark irodaházakban leendő bérlőink a már megszokott magas szintű szolgáltatásainkat vehetik majd igénybe.” – nyilatkozta Kay-Uwe Blandow, az IVG Hungary Kft. ügyvezetője.      

 

Az IVG Immobilien AG Európa egyik legnagyobb jegyzett ingatlanbefektetési társasága. Tevékenységünk kiemelt német és európai városokban található irodaingatlanokra összpontosul. Helyi képviseleteink hálózata révén jelenleg több mint 19 milliárd euró értékű ingatlanvagyont kezelünk. Üzleti tevékenységeinket a következő négy önálló üzletágban végezzük: Befektetés, Ingatlanalapok, Ingatlanfejlesztés és Kavernák. Az üzletágak önállóan végzik tevékenységüket saját piacaikon, önálló stratégiával. Az üzletágak célja közös: a nyereséges növekedés. Az IVG Hungary Kft. Budapesten elsősorban irodaházak fejlesztését végzi, futó projektjei az Infopark „E” épület, a RiverPark irodák és a StefániaPark irodaház. További információ: www.ivg.hu, www.ivg.de