data/picchanger/00.jpgdata/picchanger/01.jpgdata/picchanger/02.jpgdata/picchanger/03.jpgdata/picchanger/04.jpgdata/picchanger/05.jpgdata/picchanger/06.jpgdata/picchanger/07.jpgdata/picchanger/08.jpgdata/picchanger/09.jpgdata/picchanger/10.jpgdata/picchanger/11.jpgdata/picchanger/12.jpgdata/picchanger/13.jpgdata/picchanger/14.jpgdata/picchanger/15.jpgdata/picchanger/16.jpgdata/picchanger/17.jpgdata/picchanger/18.jpg

Az IVG rácáfol az irodapiac pesszimista hangulatára

2009. június 22. 11:47

Fellendülést hozott a tavasz az IVG számára, miután az elmúlt hónapokban több bérleti szerződés is aláírásra került a cég aktuális irodafejlesztéseire vonatkozóan. Az IVG pesti Duna-parti irodaházába, a RiverParkba - a maga csodálatos dunai panorámájával, belső kertjével – 3 új bérlő költözik be hamarosan, köztük a Lufthansa Systems és az Auditpont könyvelőiroda. Jelenleg is folynak a tárgyalások további 4000 m2 bérbeadásáról, mellyel a nemrég átadott épület máris elérné a 60%-os bérbeadottságot.

 

Az Infopark utolsó fázisaként épülő „E” jelű épület, mely augusztusban kerül átadásra, szintén új bérlőkre talált a közelmúltban. A klinkertéglás épületbe többek között a nemrég megalakuló EU szervezet, az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EITI) fog beköltözni. A közbeszerzési eljárás útján kiválasztott Infopark „E” épületében mintegy 3000 m2-t fog elfoglalni a szervezet december elsejétől, a bérleti szerződést 20 évre kötötték. A teljes 4. emeletet a hozzátartozó hangulatos tetőterasszal a Kraft Foods foglalja el augusztustól. Az Infopark - mint Közép-Kelet-Európa első innovációs és technológiai parkja - sikerességét bizonyítja, hogy az „E” épület bérbeadottsága már az átadás előtt eléri a 65%-ot, s folyamatosan bővül prominens bérlői köre, melybe beletartozik már a Magyar Telekom, a Lufthansa Systems, az NKTH.

 

A bérbeadások sikeréről az IVG Development Hungary ügyvezető igazgatója így nyilatkozott:„Az erősen pesszimista megítélést, mely az általános gazdasági helyzetet és az irodabérleti piac lehetőségeit körülveszi, saját bérbeadásaink sikeressége szerencsére nem igazolja. Meg vagyunk győződve arról, hogy továbbra is lehetőség, mi több, igény van a minőségileg magas színvonalú, építészetileg igényes, jó lokációval rendelkező irodafejlesztésekre a piacon. Ezen felül az elmúlt hetekben érzékelhető volt a bérlői kereslet újbóli felélénkülése, ami feltehetően a forint-árfolyam – melynek igen jelentős befolyása van az euró-alapú bérleti díjakra – stabilizálódására vezethető vissza. Figyelembe véve ezt a fellendülést, valamint a tervszámokhoz viszonyított jelenlegi bérbeadottsági szintet az irodaházainkban, változatlanul optimistán tekintünk a jövőre a negatív piaci hangulat ellenére.”

 

Az IVG ennek ellenére nem tervez jelenleg új fejlesztést. A magyar leányvállalat a futó és elkészülő fejlesztések mellett négy különböző, az IVG ingatlan alapok tulajdonát képező kereskedelmi ingatlan kezelését (asset management) is ellátja, többek között az Art’otelét és az Andrássy úti tőzsdeépületét.
„A jövőben törekedni fogunk további, az IVG csoporton kívülről érkező asset management és projekt management feladatok elvégzésére” – tájékoztat Blandow úr a cég tevékenységi körének bővüléséről.

 

Az IVG Immobilien AG Európa egyik legnagyobb jegyzett ingatlanbefektetési társasága. Tevékenysége kiemelt német és európai városokban található irodaingatlanokra összpontosul. Helyi képviseleteinek hálózata révén jelenleg több mint 22 milliárd euró értékű ingatlanvagyont kezel. Üzleti tevékenységeit a következő négy önálló üzletágban végezi: Befektetés, Ingatlanalapok, Ingatlanfejlesztés és Kavernák. Az üzletágak önállóan végzik tevékenységüket saját piacaikon önálló stratégiával. Az üzletágak célja közös: a nyereséges növekedés. Az IVG Hungary Kft. Budapesten elsősorban irodaházak fejlesztését végzi, futó projektjei az Infopark „E” épület, a RiverPark irodák és a StefániaPark irodaház. További információ: www.ivg.hu, www.ivg.de