data/picchanger/00.jpgdata/picchanger/01.jpgdata/picchanger/02.jpgdata/picchanger/03.jpgdata/picchanger/04.jpgdata/picchanger/05.jpgdata/picchanger/06.jpgdata/picchanger/07.jpgdata/picchanger/08.jpgdata/picchanger/09.jpgdata/picchanger/10.jpgdata/picchanger/11.jpgdata/picchanger/12.jpgdata/picchanger/13.jpgdata/picchanger/14.jpgdata/picchanger/15.jpgdata/picchanger/16.jpgdata/picchanger/17.jpgdata/picchanger/18.jpg

Infopark E épület bokréta ünnepség, 45% kiadva!

2009. április 03. 15:43

Az Infopark új, két részből, egy háromemeletes és egy hatemeletes szárnyból álló épülete szintenként 1400-2700 m2 irodaterületet kínál. Az irodák az Infopark-ban gyűjtött összes eddigi tapasztalatot kamatoztatva és a környezetvédelmi szempontokat figyelembe véve kerülnek kialakításra: a piacon megszokottnál nagyobb belmagassággal épülnek, a műszaki megoldások területén pedig kiemelkedő színvonalat képviselnek. Az Infopark irodaházaitól megszokott felszereltségen túl, további egyedi jellemzőkkel áll a bérlők szolgálatában. A nyári melegben a napvédelemről speciális üvegezés valamint a belső árnyékoló gondoskodik, a légkondicionálás pedig a kinti hőmérséklethez viszonyított akár 10 fokkal képes csökkenteni az irodák hőmérsékletét. A jellemzően 13-14 méteres épületmélységből adódóan az irodák természetes megvilágítása kiváló.

A fejlesztő a bérlő cégek által nagyra értékelt teraszokról, nagy zöldtetőről és medencével kialakított belső kertről is gondoskodik. Az épületről csodálatos panoráma nyílik a városra, a Dunára és az Infopark belső parkjára. Raktározási lehetőséget a háromszintes mélygarázs biztosít.
Az E épület az Infopark – amely a térképeken már önálló városrészként szerepel - hetedik épülete, már a bokrétaavató ünnepség időpontjára 45%-os bérbeadottsággal büszkélkedhet.

Az E eddigi legnagyobb bérlője a Lufthansa Systems Hungária Kft. lesz. A légiközlekedési és repülési ipar prominens információtechnológiai beszállítójának magyar leányvállalata 4500 m2-en alakítja ki önálló bejárattal rendelkező székházát a háromemeletes északi tömbben. A Lufthansa Systems az Infopark D épületében már 2007 óta 2500 m2-es területen bérel irodát. A mostani székház helyszínének kiválasztása is mutatja a cég elégedettségét az Infopark szolgáltatásaival és a fejlesztő megbízhatóságával kapcsolatban.
2000 m2-es irodaterületre a világ egyik legnagyobb élelmiszeripari csoportjához tartozó Kraft Foods Hungária Kft. költözik.
A kávézót és büfét a C épületben működő KIWI üzemelteti majd.

Az eddigi sikeres bérbeadás mellett fontos kiemelni, hogy az IVG Development Hungary Kft. a szomszédos D épületben is sikeres bérbeadási tevékenységet folytat: a Mentor Graphics-nak bérbeadott 600 m2-es területtel már elérte a 95%-os bérbeadottságot. Az Infopark igyekezete a bérlők magas színvonalú kiszolgálására számos cég esetében bizonyult eredményesnek. A bérlők, a kezdetekben megfogalmazott irányelveknek megfelelően jellemzően a számítástechnika és telekommunikáció, a tudomány, a technológia területeiről illetve a kapcsolódó szolgáltatásokat nyújtó cégek köréből kerülnek ki, de a fejlesztő más innovatív cégek jelentkezését is szívesen várja. Mára elmondhatjuk, hogy az Infopark területén rendelkezésre álló számos szolgáltatást a bérlők értékelik, hiszen a mindennapjaikat teszik kellemesebbé. Itt említhetjük a parkosított kertet, a medencéket, a tavat, a hangulatos kávézókat, a szendvicsezőt, az önkiszolgáló éttermet, a postát és természetesen a parkot körüljáró BKV Infopark buszjáratot. Az Infoparkban a beépített és a parkosított területek aránya 50-50%.

Az E épületben április 1-én megrendezésre kerülő bokréta ünnepség keretében bemutatja találmányát Várkonyi Péter, a gömböc feltalálója. Az Infopark megfelelő helyszín egy ilyen rangos találmány prezentálására: hiszen ez Közép- és Kelet-Európa első tudományos-, technológiai és innovációs parkja, amely a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, valamint az Eötvös Loránd Tudományegyetem közelségében a jövőben még nagyobb területen biztosít megfelelő környezetet a találmányok, innovatív gondolatok megszületéséhez.

Az Infopark Budapest ingatlanfejlesztője az IVG Development Hungary Kft., az IVG Immobilien AG magyarországi leányvállalata. Az IVG Immobilien AG Európa egyik vezető ingatlanvállalata, mely több mint 20 milliárd euró értékű ingatlanvagyont kezel. Befektetéseivel az irodapiacra összpontosít kiemelkedő európai helyszíneken.  Budapesten az IVG ingatlanalap tulajdonában négy épület áll: az Art’otel, az Andrássy úti Tőzsde épület, a „K6” irodaház a Károly körúton és az Infopark 2007-ben építészeti nívódíjjal kitüntetett D épülete. Az IVG másik üzletága az ingatlanfejlesztés: az IVG legnagyobb Magyarországi fejlesztése 1998. óta az Infopark: itt összesen kb. 100.000 m2 modern irodaterület kínál majd az Infopark E épület befejezése után első osztályú munkakörnyezetet mintegy 7500 ember számára. E mellett aktuális projektjei: a volt német követségi épület újjávarázsolása StefániaPark néven, és a Duna-parti RiverPark irodák fejlesztése. Az IVG mindezek mellett a speciális üzemanyag-tárolás üzletágban is tevékenykedik főleg Németországban, többek között létrehozza Európa legnagyobb földgáz tárolóját. Az IVG üzleti részlegei lehetővé teszik a különböző megoldások sikeres ötvözését a helyi piacokon.

- Képgaléria

Sajtókapcsolat:

Kóta Zsófia
Ügyvezetői asszisztens, PR munkatárs
IVG Development Hungary Kft.
H-1117 Budapest, Infopark "C" épület, Gábor Dénes utca 4.
Tel.:  + 36 1 382 7577, Fax.: + 36 1 382 7570
E-Mail: zsofia.kota@ivg.hu
www.ivg.hu, www.ivg.de