data/picchanger/00.jpgdata/picchanger/01.jpgdata/picchanger/02.jpgdata/picchanger/03.jpgdata/picchanger/04.jpgdata/picchanger/05.jpgdata/picchanger/06.jpgdata/picchanger/07.jpgdata/picchanger/08.jpgdata/picchanger/09.jpgdata/picchanger/10.jpgdata/picchanger/11.jpgdata/picchanger/12.jpgdata/picchanger/13.jpgdata/picchanger/14.jpgdata/picchanger/15.jpgdata/picchanger/16.jpgdata/picchanger/17.jpgdata/picchanger/18.jpg

Sikeres megbízás

2010. október 04. 13:51

Az IVG Hungary Kft. sikeresen teljesíti asset management megbízásait, az idén már 23 bérleti szerződést kötött több, mint 11 ezer m2 bérleti területre.

 

Az IVG Hungary Kft. 2009. óta foglalkozik asset management tevékenységgel. Legnagyobb külső megbízását tavaly novemberben kapta a német HGA Capital befektetési vállalattól, hogy kezelje annak 7 budapesti ingatlanját. Ezen megbízással 2010-re az IVG kezelésébe 15 kereskedelmi ingatlan került.

 

Az új kihívásokat jelentő feladatot az IVG eredményesen teljesíti, hiszen eddig ebben az évben az IVG által kezelt épületekben 23 bérleti szerződést kötött, ill. hosszabbított meg, ebből a HGA épületeiben több, mint 8000 m2-nyi területtel több bérleti bevételt biztosítva a tulajdonosnak és növelve a házak bérbeadottsági szintjét.

 

„A bérbeadottsági szint növelése az egyik elsődleges feladatunk asset management megbízásunk keretében – nyilatkozta Kay-Uwe Blandow, az IVG Hungary Kft. ügyvezető igazgatója – A bérleti bevételek növekedése nem csupán a befektető számára fontos szempont, hiszen a mi bevételeink is szoros kapcsolatban állnak a bérleti bevétellel, így ebből a sikerből mi is profitálunk. Úgy gondoljuk, az eddigi eredmények a megbízó megelégedésére szolgálhatnak, az Infopark B épület esetében például több mint 30%-al növeltük az épület bérbeadottsági szintjét.”

 

Kimagasló eredmény, hogy az Andrássy 11 irodaház 100%-osan bérbeadásra került, miután az utolsó, üresen maradt földszinti üzlethelyiségre bérleti szerződést kötött a REPLAY divatmárka, mely az új üzletét decemberben tervezi megnyitni az Andrássy úton.

 

Az IVG Hungary Kft. azonban nem csak a HGA budapesti portfóliójában kezelt ingatlanokkal kapcsolatban számolhat be sikerekről, így az elmúlt hónapban a StefániaPark irodaházba is új bérlő, a Segafredo Zanetti Hungária Kft., az olaszországi eszpresszótermelést vezető Segafredo kávélánc magyarországi képviselete költözik be hamarosan.

 

Az IVG Hungary Kft. a jelenlegi portfólió eredményes kezelése mellett új asset management megbízások keresését tűzte ki céljául.

 

Az IVG Immobilien AG Európa egyik legnagyobb ingatlanvállalata. A cég 22,1 milliárd euró értékű vagyont kezel, és kb. 600 dolgozójával 18 kiemelt német és európai nagyvárosban van jelen. Helyi képviseleteinek hálózata révén az IVG többek között 4,3 milliárd euró piaci értékű saját ingatlant kezel. Észak-Németországban az IVG föld alatti olaj- és gáztároló kavernákat épít és üzemeltet. Az ingatlanalapok szegmensben az IVG vezető az intézményi befektetők számára kínált speciális ingatlanalapok terén. A magánbefektetők számára szolgáló zártvégű alapokkal együtt az IVG összesen 15,5 milliárd euró értékű ingatlanalapot és megbízást kezel.