data/picchanger/00.jpgdata/picchanger/01.jpgdata/picchanger/02.jpgdata/picchanger/03.jpgdata/picchanger/04.jpgdata/picchanger/05.jpgdata/picchanger/06.jpgdata/picchanger/07.jpgdata/picchanger/08.jpgdata/picchanger/09.jpgdata/picchanger/10.jpgdata/picchanger/11.jpgdata/picchanger/12.jpgdata/picchanger/13.jpgdata/picchanger/14.jpgdata/picchanger/15.jpgdata/picchanger/16.jpgdata/picchanger/17.jpgdata/picchanger/18.jpg

Az IVG értékesít egy irodaházat az Infoparkban

2012. december 20. 15:00

Az Infopark E irodaház, mely 2009-ben került átadásra összesen mintegy 17.200 m2 bérbeadó területtel és 269 férőhelyes mélygarázzsal rendelkezik, a bérbeadottság 86%-os. A LEED Silver (Leadership in Energy and Environmental Design) zöldház minősítéssel is rendelkező épület bérlői között olyan nemzetközi cégek találhatóak, mint a Lufthansa Systems, a National Instruments, a Kraft Foods és az elsőként Magyarországra települt EU szervezet, az Európai Innovációs és Technológiai Intézet.

 

Az Infopark Közép-Kelet Európa első innovációs és technológiai parkja, amelyet az IVG fejlesztett és értékesített Budapesten egy közel hat hektáros területen 1998 óta. Az irodaparkban közel 100.000 m2 bérbeadó terület épült fel 2009-ig, mintegy 7.000 dolgozó részére teremtve itt színvonalas iroda- és munkakörülményeket, amelyhez hozzájárul a nagy kiterjedésű – az Infopark területének 50%-át elfoglaló - parkosított terület is. A Infopark campus jellegű elrendezésben és egységes stílusban megépült épületeit, az irodapark igényes tájépítészeti kialakítása, frekventált – Duna-parti – elhelyezkedése és 'A' kategóriás irodái teszik vonzóvá a bérlők számára.

 

"A magyar ingatlanpiac jelenleg nem túl vonzó célpont a nemzetközi befektetők szemében. Ezért is öröm számunkra az Infopark E épület sikeres eladása, amely bizonyítja, hogy a magas minőségre való folyamatos törekvésünk meghozta eredményét."- mondta Kay-Uwe Blandow, az IVG Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

 

IVG

Az IVG Immobilien AG Európa egyik legnagyobb ingatlan vállalata, mely mintegy 21.5 milliárd euró értékű vagyont kezel, 550 dolgozójával 19 kiemelt német és európai nagyvárosban van jelen. Helyi képviseleteinek hálózata révén az IVG többek között 3.3 milliárd euró piaci értékű saját ingatlant kezel. Az IVG Immobilien AG leányvállalata, az IVG Hungary Kft. 1998 óta aktív szereplője a magyarországi kereskedelmi ingatlanpiacnak: tevékenységi körébe tartozik az ingatlanfejlesztés (irodaházak), ingatlanbefektetés, valamint kereskedelmi ingatlanok stratégiai jellegű ingatlankezelése (asset management).

 

Az IVG eddig összesen több mint 300 millió euró értékben hajtott végre ingatlanfejlesztést és befektetést Budapesten, és jelenleg mintegy 15 kereskedelmi ingatlant kezel 250 millió euró értékben 120 ezer négyzetméteren. A portfólióban 11 „A” kategóriás irodaház, egy szálloda és egy parkolóház is található. Az IVG Hungary és az általa kezelt cégek éves forgalma 23 millió euró.

 

Bluehouse Capital

 

A 2004-ben alapított Bluehouse Capital egy magán ingatlan befektetési vállalat, amely Európa feltörekvő piacaira fókuszál. Befektetéseit három befektetési alapban kezeli főként pénzügyi intézményeket, nyugdíjalapokat, alapítványokat és magánvállalatokat képviselve.


Kapcsolódó cikkek:

Adománygyűjtés az árvízkárosultak javára az Infoparkban

Az Avalon Car(e) Services Magyarországon elsőként az Infoparkban indítja el CarSharing szolgáltatását

Infopark Budapest