data/picchanger/00.jpgdata/picchanger/01.jpgdata/picchanger/02.jpgdata/picchanger/03.jpgdata/picchanger/04.jpgdata/picchanger/05.jpgdata/picchanger/06.jpgdata/picchanger/07.jpgdata/picchanger/08.jpgdata/picchanger/09.jpgdata/picchanger/10.jpgdata/picchanger/11.jpgdata/picchanger/12.jpgdata/picchanger/13.jpgdata/picchanger/14.jpgdata/picchanger/15.jpgdata/picchanger/16.jpgdata/picchanger/17.jpgdata/picchanger/18.jpg

Zöld irodába költözik a National Instruments

2012. február 28. 11:56

75%-on az Infopark „E” épületének bérbeadottsága.

 

Budapest, 2012. február – Az Infopark LEED minősítésű „E” épületébe költözött a National Instruments Hungary Kft. A mérés, irányítás és automatizálás területén piacvezető vállalat 2012 január végén vette birtokba 1500 m2-nyi területű irodáját. Ezzel a bérleti szerződéssel 75%-ra emelkedett az irodaépület bérbeadottsági szintje.

 

A National Instruments Hungary Kft. (NI) egy globális szoftver és hardvergyártó multinacionális nagyvállalat magyarországi leányvállalata és egyben kelet-európai régiós központja. Az NI kínálta megoldásokat teszt, irányítás- és méréstechnikai, valamint beágyazott tervező alkalmazások területén használhatják a kutatók és mérnökök. A National Instruments Hungary Kft., a vállalat kelet-európai kereskedelmi, marketing és operatív funkcióit ellátó központja, idén januárban költöztette székhelyét Budaörsről a budapesti Infoparkba. A főváros központjában található irodapark Közép-Kelet Európa első innovációs és technológiai parkja, melyről a National Instruments úgy gondolja, megfelelő otthonául fog szolgálni magyarországi irodájának és kelet-európai régiós központjának.

 

Az elmúlt évtizedben a National Instruments kelet-európai régiója néhány a régióban elszórtan elhelyezkedő kereskedelmi irodából egy regionális szervezetté nőtte ki magát, amely immáron 13 országnak nyújt támogatást és melynek központja Budapesten van. A költözés a National Instruments kelet-európai régiójának az elmúlt évtizedben végbement folyamatos, stabil növekedésének és sikerének az eredménye is. Az előzőnél nagyobb méretű, új iroda lehetőséget biztosít az üzletmenet optimalizálására, a további bővülésre és munkaerő felvételre.

 

Az NI évről évre részt vesz a Legjobb Munkahely Felmérésben, ahol mindig a lista felső harmadában szerez helyezést. „Tapasztalatunk szerint a dolgozói elégedettség sokban függ a mindennapos munkakörnyezet minőségétől. Az Infopark „E” épületének környezettudatos megoldásai kiemelik a házat a mai irodapiaci kínálatból, ezért döntöttünk a zöld irodaház mellett.”- mondta Novák Tímea, az NI operatív részlegének vezetője.

 

Az Infopark „E” épülete az első olyan megvalósult irodaépület Magyarországon, mely megkapta a LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) minősítését. Az eljárás során figyelembe vették a környezeti szempontból fenntartható elhelyezkedést, a hatékony víz- és energiagazdálkodást, az építéshez felhasznált anyagokat, a belső környezet, levegő minőségét. Az energetikai szempontból „A” minősítésű tanúsítvánnyal rendelkező épületnek 30%-al alacsonyabb a fajlagos energiafogyasztása a jelenlegi magyar szabályozásban megengedett értéknél. Paraméterei alapján a ház a LEED Silver fokozatát nyerte el.

Az 1500 m2-nyi területre kötött bérleti szerződéssel az NI csaknem a teljes második szintet birtokba veszi. Az „E” épület bérbeadottsága így januártól 75%-ra emelkedett. Az új bérlő szomszédságában például a Lufthansa Systems, a Kraft Foods, vagy az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) található.

 

 

***

Az IVG-ről

 

Az IVG Hungary Kft. Európa egyik legnagyobb ingatlanvállalata, az IVG Immobilien AG leányvállalata. A cég fő tevékenysége irodaházak kezelése (asset management) és fejlesztése (development). 1998 óta az IVG 11 "A" kategóriás irodaépületet fejlesztett, valamint befektetési alapjai révén 5 épületet vásárolt meg Budapesten, összesen 300 millió Euró értékben. Az IVG Hungary Kft. jelenleg 15 kereskedelmi ingatlant (többségében irodaépületet) kezel Budapesten közel 120.000 m2 bérbeadó területtel.

 

 

***

A National Instruments-ről

A National Instruments átalakítja a mérnökök és tudósok rendszertervezési, prototípus készítési és fejlesztési módszereit a mérési, automatizálási és beágyazott alkalmazások vonatkozásában. Az NI személyre szabott szoftverekkel – mint például az NI LabVIEW – és moduláris, költséghatékony hardverekkel látja el ügyfeleit, és világszerte több mint 30 000 különböző cégnek forgalmaz, melyek közül egyik ügyfél sem képvisel 4%-nál nagyobb részarányt a bevételeiből, és egyik iparág sem képvisel 15%-nál nagyobb arányt bevételeiből. Az austini (Texas állambeli) székhelyű NI több, mint 6100 főt foglalkoztat, és több mint 40 országban van közvetlenül jelen. A FORTUNE folyóirat az elmúlt tizenhárom évben az NI-t a 100 legjobb amerikai munkahely közé sorolta. 2011-ben az NI 18. helyezést ért el a Great Place to Work Institute kutatásában, mely azt a 25 amerikai multinacionális céget nevezi meg, amelyeknél a kollégák szavazatai alapján a legjobb dolgozni.

A National Instruments 2001-ben Magyarországon, Debrecenben nyitotta meg az első tengeren túli gyárát. Ma a gyár több mint 1100 alkalmazottnak a munkaadója, illetve itt történik a cég teljes hardver gyártásának 95%-a. Az NI Kelet-Európán belül elsőként Csehországban képviseltette magát közvetlenül, azóta pedig további 6 országban van jelen, Csehországon kívül Lengyelországban, Szlovéniában, Magyarországon, Romániában, Szlovákiában és Szerbiában, amelyek közül Budapestre került a régió értékesítési központja. Jelenleg a budapesti értékesítési központ összesen 13 országnak nyújt szakmai támogatást (Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Magyarország, Szlovénia, Horvátország, Szerbia, Montenegró, Macedónia, Albánia, Bosznia és Hercegovina, Románia és Bulgária).