data/picchanger/00.jpgdata/picchanger/01.jpgdata/picchanger/02.jpgdata/picchanger/03.jpgdata/picchanger/04.jpgdata/picchanger/05.jpgdata/picchanger/06.jpgdata/picchanger/07.jpgdata/picchanger/08.jpgdata/picchanger/09.jpgdata/picchanger/10.jpgdata/picchanger/11.jpgdata/picchanger/12.jpgdata/picchanger/13.jpgdata/picchanger/14.jpgdata/picchanger/15.jpgdata/picchanger/16.jpgdata/picchanger/17.jpgdata/picchanger/18.jpg

Kutyabarát irodaház lettünk!

2018. április 12. 16:03

Közismert tény, hogy az elmúlt évtizedekben a kedvencként tartott kisállatok státusza minden eddiginél magasabbra emelkedett. Mi sem mutatja jobban, mint a helyes táplálásukra, egészségükre fordított tetemes összegek, hogy a legtöbb gazdi számára a kutyája teljes értékű családtagnak számít. Éppen ezért természetes az igényük, hogy minél több időt tölthessenek együtt, amely igényt egyre több szállás- és vendéglátóhely veszi figyelembe. A legnagyobb problémát mégis az jelenti, hogy a hétköznapok során, amíg az állat tulajdonosa dolgozik, a kedvence otthon unatkozik, sokszor egy üres lakás ingerszegény környezetében.

Erre természetesen a legjobb megoldás az lenne, ha az ember magával vihetné a kutyáját a munkahelyére, de eddig erre Magyaroszárgon csak kivételes esetekben volt lehetősége a munkavállalóknak.

Éppen ezért joggal nevezhetjük úttörőnek a kezdeményezést, miszerint az idei évtől az Infopark három irodaházában is - a HGA Capital német ingatlanbefektető tulajdonát képező I, B és C épületekben – lehetősége lesz a kutyásoknak az épületbe magukkal hozni kedvencüket.

„Büszkék vagyunk rá, hogy a bérlői igényeknek elébe menve az elsők között vagyunk, akik biztosították a lehetőséget, hogy az Infopark területén található irodaházainkban bérlőink kutyabarát munkahelyként működhessenek.” -nyilatkozta Honi Katalin, az említett irodaházakat üzemeltető Strabag PFS ingatlan és vagyonkezelési igazgatója.

A munkaerő piacon egyre nagyobb hangsúlyt kap a munkavállalók testi-lelki jólétének a biztosítása. A megfelelő fényviszonyok, a jó légellátás és a kényelmes irodatér ma már alapelvárás, ha a munkáltató valóban oda kíván figyelni a dolgozók jólétére, az ideális munkakörülmények megteremtésén túlmutatóan, olyan környezetet kell biztosítania, ahol az embereknek feltöltődni, relaxálni is van lehetősége. Mindez természetesen nem csak a jó közérzetükhöz járul hozzá, de hosszútávon is kedvezően hat az emberi és munkakapcsolatokra, növeli a sztressztűrő képességet és a munkakapacitást.

„Az Infopark hatalmas zöld területeivel, parkos jellegével, csendes, jó levegőjével eddig is kiválóan alkalmas volt a kikapcsolódáshoz szükséges környezetet biztosítására, de mi szerettünk volna ennél is többet tenni. Tudjuk, hogy milyen kedvező hatással van az állatok társasága az emberekre, nem véletlenül alkalmazzák őket olyan sokoldalúan terápiás célra is. Ezért döntöttünk úgy, módosítjuk a házirendet, ezáltal megteremtve a feltételeket, hogy amennyiben a bérlőink szeretnének kutyabarát munkahelyként működni, ennek részünkről ne legyen akadálya.” – tette még hozzá Honi Katalin.

„Mivel ez nekünk is újdonság volt, a részletek kidolgozásához igénybe vettük a kutyabarát.hu munkatársainak szakértelmét és segítségét is, akik rengetek hasznos információval szolgáltak.” – meséli Hajdu Norbert a program bevezetéséért felelős ingatlankezelő. „Tőlük származik a képen látható munkahelyi kutyás etikett infografika is, ami frappánsan foglalja össze a kutyás és nem-kutyás dolgozók harmonikus együttéléséhez szükséges viselkedési szabályokat.”

 

Kép